Jesenja putovanja 2022

| RIM I TOSKANA 3 noćenja

RIM I TOSKANA

Sa obilascima: RIM – VATIKAN – KOLOSEUM – TIVOLI - FIRENCA - PIZA

U PRIPREMI

 3 noćenja autobusom

RIM je glavni i najveći grad Italije. Centar kulturnih i zabavnih dešavanja. Najveći broj kulturno istorijskih spomenika iz perioda rimskog carstva nalazi se u večnom gradu. Upoznajte Rim i znamenitosti poput Koloseuma, Vatikana, Španske stepenice, fontana di Trevi kao i mnoga druga mesta čekaju da ih otkrijete. Svi putevi vode u Rim – a iz Rima vodimo vas u obilazak najlepših gradova i bisera Toskane. TOSKANA je najživopisnija i po mnogima najlepša regija Italije. U davnoj prošlosti bila je prekrivena Tirenskim morem, koje  se povuklo i dobijen je jedan od najplodnijih regiona Italije, poznat po brdima prekrivenim mirisnim čempresima i vinogradima. Toskana je poznata po proizvodnji najkvalitetnih vina, uzgajanju cveća, i po brojnim srednjevekovnim gradovima i slavnim ličnostima. Čuvena je u svetu i po najkvalitetnijem mermeru od koga je i Mikelanđelo pravio svoje statue - i legendarnog Davida. FIRENCA je glavni i najveći grad Toskane. Smeštena je na reci Arno. Osnovali su je Rimljani u prvom veku pre nove ere, a proslavili Medičijevi koji su Firencu pretvorili u kolevku humanizma i renesanse. U Firenci su tokom renesanse živeli brojni poznati umetnici, Đoto, Leonardo da Vinči, Mikelanđelo, Donatelo, Botičeli i ovom gradu, a nama na uživanje, ostavili spomenike od neprocenljive umetničke vrednosti. FIRENCA je glavni i najveći grad Toskane. Smeštena je na reci Arno. Osnovali su je Rimljani u prvom veku pre nove ere, a proslavili Medičijevi koji su Firencu pretvorili u kolevku humanizma i renesanse. U Firenci su tokom renesanse živeli brojni poznati umetnici, Đoto, Leonardo da Vinči, Mikelanđelo, Donatelo, Botičeli i ovom gradu, a nama na uživanje, ostavili spomenike od neprocenljive umetničke vrednosti.  PIZA je grad koji leži na obali Tirenskog mora, na susretu Alpa i Apenina. Nekada moćna i bogata pomorska sila a danas jedan od najposećenijih gradova Italije sa prepoznatljivim simbolom - Krivi toranj.

PAKET ARANŽMAN 6 DANA: AUTOBUSKI PREVOZ + SMEŠTAJ NA BAZI 3 NOĆENJA S DORUČKOM

 

TIP SOBE

DVOKREVETNA, TROKREVETNA (1/2,1/2+1)

JEDNOKREVETNA ( 1/1)

TERMINI PUTOVANJA

HOTEL

SPECIJALNA CENA

CENA PO OSOBI

SPECIJALNA CENA

CENA PO OSOBI

           
           
           

Cene iz tabele su izražene po osobi u evrima. Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne Banke na dan uplate

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan       BEOGRAD

Polazak autobusa iz Beograda oko 143h sa glavne autobuske stanice BAS, centar Beograda, ulaz iz Karađorđeve ulice (tačno vreme biće poznato 2 dana pre putovanja). Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Italiji sa usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

 

2. dan                                     RIM        
Dolazak u RIM u prepodnevnim časovima. Smeštaj u hotel oko 14h. Slobodno vreme. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta PEŠAČKO RAZGLEDANJE RIMA u pratnji vodiča: Koloseum, Rimski forumi, Trg Venecija, Kapitol, Via del Korso, Fontana di Trevi, Španske stepenice. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

3. dan                                     RIM – TIVOLI (fakultativno) - KOLOSEUM (fakultativno)–RIM NOĆU, TRASTEVERE (fakultativno)   
Doručak. Slobodno vreme.
Mogućnost organizovanja fakultativng izleta TIVOLI, poznati banjski centar i mali grad nadomak Rima, čuven po najlepšim vilama iz perioda renesanse. Obilazak kompleksa vile D'Este, koju je izgradio kardinal D'Este po uzoru na Versajske vrtove. U sklopu kompleksa vile uživaćete u prelepom, raskošnom vrtu sa vodopadima i preko 100 fontana pod zaštitom UNESCO-a. Povratak u Rim. Mogućnost fakultativnog obilaska Antričkog rima sa ulaskom u KOLOSEUM I RIMSKE FORUME u pratnji lokalnog vodiča. Individualni povratak u hotel. U večernjim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog izleta RIM NOĆU koji obuhvata panoramsko razgledanje grada: Antički i hrišćanski Rim, vatikanski grad, Hadrijanova palata, lungotevere, isola Tiberina, trg Venecija, Kapitol, via Veneto, park vila Borgeze, trg naroda… zatim odlazak u boemsku četvrt Rima – Trastevere i šetnja kroz Trastevere gde će vas dočekati ambijent iz Felinijevih filmova, dobar provod, ljubazni domaćini, suvenirnice, galerije, barovi i restorani sa tradicionalnom kuhinjom i dobrim vinom. Slobodno vreme na Trastevere za šetnju i večeru. Organizovani povratak u hotel u kasnim večernjim časovima. Noćenje.

4. dan         RIM – VATIKAN (fakultativno) - MONTEKATINI TERME                                                                                                                                                                             Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme. Mogućnost organizovanja fakultativng izleta VATIKANSKI MUZEJI. Odlazak do Vatikana gradskim prevozom (bus, metro). Obilazak Vatikanskih muzeja, u pratnji lokalnog vodiča: zbirka antičkih statua, sala tapiserija, sala geografskih karata iz XVI veka, sala kandelabra, sobe koje je oslikao Rafael, Sikstinska kapela sa delima Mikelandjela, Peruđina, Botičelija i drugih svetski poznatih slikara. Obilazak se završava na trgu Svetog Petra ispred same crkve, koji je uredio Bernini, najznačajniji umetnik italijanskog baroka. Slobodno vreme. Polazak autobusom iz Rima ka Montecatini Terme oko 16h. Vožnja 240 km. Dolazak u Montekatini Terme u večernjim časovima. Smeštaj u hotel. Noćenje.

05. dan          MONTEKATINI TERME - PIZA - FIRENCA (fakultativno)                                                                                                     
Doručak. Napuštanje hotela.  Slobodno vreme u Montekatini Terme. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta: PIZA I FIRENCA. Po dolasku u PIZU pešačko razgledanje: Polje čuda gde se nalazi Krivi toranj – jedan od simbola Italije, Katedrala – čuveni Pizanski Duomo i Krstionica. Slobodno vreme. Nastavak putovanja za Firencu. Po dolasku pešačko razgledanje FIRENCE u pratnji lokalnog vodiča: Trg Santa Maria Novela, glavni gradski trg Duomo sa Krstionicom, katedralom Santa Maria del Fiore i zlatnim vratima, Đotov zvonik, trg Sinjoria, palata Vekio, Danteova rodna kuća, stari most - Ponte Vekio, Palata i galerija Ufici. Slobodno vreme u Firenci. U poslepodnevnim časovima polazak za Srbiju. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku sa kraćim usputnim zadržavanjem radi graničnih formalnosti i odmora.

06. dan                BEOGRAD

Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.   

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (sa klimom, TV-om i audio opremom)
 • Troškove licenciranog  vodiča, pratioca grupe
 • Troškove organizacije, vođenja i realizacije aranžmana
 • Smeštaj u Rimu u hotelu 3* u standardnim 1/2 i 1/2+1 sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom
 • Smeštaj u Montekatiniju ili nekom drugom mestu u okolini Firence-Barberino di Mugello..., u hotelu 3* u standardnim 1/2 i 1/2+1 sobam na bazi 1 noćenja sa doručkom

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • međunarodno putno zdravstveno osiguranje (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000€). PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA
 • obaveznu gradsku komunalnu taksu u Montecatini Terme i okolinu (plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 3* – 1 € po noćenju / po osobi
 • obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu (plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 3* – 4 po noćenju / po osobi, 4* - 6 € po noćenju / po osobi
 • Fakultativne obilaske izlete i ulaznice
 • Transfer iz UŽICA, ČAČKA, KRAGUJEVCA, BATOČINE (ostali gradovi na upit) – doplata 20 € / minimum 8 putnika, transfer iz ZRENJANINA – doplata 1500 RSD / minimum 4 putnika, transfer iz VRŠCA – doplata 2500 RSD / minimum 8 putnika
  • Dodatno sedište u autobusu 50 €

POPUSTI:

 • Deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
 • Deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI:

 • PEŠAČKO RAZGLEDANJE RIMA                          15 € / 10 €  deca (cena uključuje uslugu lokalnog vodiča I slušalice)
 • TIVOLI                                                                    25 € / 15 €  deca  (cena uključuje prevoz, ulaznicu, uslugu vodiča)
 • RIM NOĆU - TRASTEVERE                                   25 € / 15 €  deca  (cena uključuje uslugu prevoza i usluge vodiča)
 • VATIKAN                                                               45 € / 35 €  deca  (ulaznice, slušalice i usluge lokalnog vodiča)
 • ANTIČKI RIM                                                         40 € /30 € deca  (ulaznica za Koloseum i forume, slušalice, usluge lokalnog vodiča)
 • PIZA I FIRENCA                                                     40 € / 30 €  deca  (cena uključuje uslugu prevoza i lokalnog vodiča)

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cene fakultativnih izleta su po osobi, minimum za realizaciju izleta je 35 putnika. Deca od 2-12 godina ostvaruju popust prema tabeli, deca od 0-2 godine besplatno. Cena izleta se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije. Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica za muzeje i lokalitete, goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta...Termini i program fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, vremenskih uslova, rasporeda plovidbe brodova i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner. Fakultativni izleti se plaćaju na licu mesta, isključivo u evrima, ino partneru ili pratiocu grupe.

NAČIN PLAĆANJA ARANŽMANA:

Cene iz tabele su izražene po osobi u evrima. Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke na dan uplate.

 • Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
 • Odloženo plaćanje na rate: 40% prilikom rezervacija, ostatak (60%)  na 3  jednake mesečne rate, čekovima gradjana, realizacija  svakog 10., 20. ili 30. u mesecu
 • Plaćanje karticama: Visa, Master, Maestro, Dina
 • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane agencije 

OPIS I LOKACIJA HOTELA:

Svaki hotel iz ove ponude ima restoran, sobe su standardne dvokrevetne i dvokrevetne sa pomoćnim ležajem. Svaka soba ima tuš/WC. Doručak je kontinentalni. Potpisivanjem Ugovora o putovanju putnik prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u programu putovanja. Organizator će odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, a najkasnije 7 dana pre početka putovanja obavestiti putnike o nazivu hotela.

Smeštaj je u Italiji, u hotelima sa 3*, 2 noćenja u Rimu i okolina i 1 noćenje u regiji Toskana, u mestu Montecatini Terme ili u okolini u nekom od navedenih hotela do popune kapaciteta, ili sličnom:

MONTECATINI TERME ili okolina – ITALIJA, TOSKANA:

HOTEL NUOVO SAVI 3* https://www.hotelnuovosavi.com/  
Nalazi se u centru Montekatinija. Sadržaj hotela: recepcija, restoran, otvoreni bazen, bar. Sobe su standardne i imaju: sopstveno kupatilo, telefon, TV, fen za kosu, mini bar, klima uređaj. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola. 

HOTEL TUSCANY INN 4* https://www.hoteltuscanyinn.com/en/             

Nalazi se u centru Montekatinija, blizu železničke stanice.

Sadržaj hotela: recepcija, restoran, parking, bar. Sobe su standardne i imaju: sopstveno kupatilo, fen za kosu, TV, klima uređaj, internet. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.

RIM I OKOLINA – ITALIJA, LACIO

HOTEL MARC' AURELIO 4* http://www.hotelmarcaurelio.com/               
Hotel se nalazi na 500m od stanice metroa, kojim se za 4 stanice stiže do Vatikana. Hotel poseduje recepciju, bar, restoran, internet. Sobe su standardne. Svaka soba ima tuš/WC, SAT TV, klima uređaj. Doručak je kontinentalni švedski sto.

HOTEL ALBA TORRE MAURA 4* http://www.hotelalbaroma.com/#     
Nalazi se na 10 minuta vožnje od aerodroma Čampino. Izlaz na auto-put A90 udaljen je 5 minuta vožnje od hotela, isto kao stanica metroa Činečita koja nudi vezu sa centrom Rima. Sobe su standardne. Svaka soba ukrašena je tonovima braon, bež i bele boje i ima savremen nameštaj od drveta. Sve sobe su klimatizovane i sadrže mini-bar. Sadržaj hotela: recepcija, restoran, parking, internet. Doručak je na bazi švedskog stola.

 

Uz sve objavljene programe važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA organizatora putovanja HEDONIC TRAVEL, usaglašeni sa YUTA standardima i sastavni su deo objavljenog pisanog programa putovanja. HEDONIC TRAVEL poseduje Licencu  OTP br. 89/2020. od 31.01.2020, uz Garanciju putovanja u visini od 400.000 € za slučaj insolventnosti organizatora putovanja i za slučaj naknade štete, koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja koje su određene opštim uslovima i programom putovanja, koja se aktivira kod osiguravajuće kuće "TRIGLAV", a.d.o., Beograd , 011/3305100 prijavom na adresu ul. Milutina Milankovića 7, Beograd ili na mail: travel@triglav.rs, uz Polisu br. 470000040550 izdatu 15.01.2020, ugovorenu sa osiguravajućom kućom "TRIGLAV",a.d.o., Beograd.